Underfundarna flyttade in i Stinsbostaden

De tre psykologerna Maria Fridlund, Karin Vincze och Emma Krantz startade i oktober 2019 tillsammans eget under namnet Underfundarna Psykologi AB.

Med lite olika bakgrunder hade de jobbat tillsammans på Habiliteringen på Kullbergska sjukhuset och lärt känna varandra. I början jobbade de halvtid åt kommunen och halvtid i egen regi, men eftersom uppdragen blev fler och fler gick de från årsskiftet 2021 över till att jobba själva på heltid.

Underfundarna erbjuder tjänster inom utredning, utbildning och behandling. Dels till privata kunder, men också till kommuner och regioner. Utredningarna handlar främst om intellektuell funktionsnedsättning, adhd och autism och berör främst barn och ungdomar. Även när det gäller vuxna kan det handla om utredningar men också om samtalsbehandlingar.

Emma, Maria och Karin på Underfundarna på plats i U lokaler i Stinsbostaden.

Emma Krantz, Maria Fridlund och Karin Vincze på Underfundarna trivs i sina lokaler i Stinsbostaden.

På Hantverkaregatan 10 hittade de sin första lokal. Den hade bra läge, centralt men ändå avskilt med två rum för behandling. Problemet är att de är tre och för att kunna ta emot klienter krävdes att alla synkroniserade sina mötesscheman med varandra, något som blev svårt när kunderna blev fler.

– Det blev trångt i den gamla lokalen även om vi försökte anpassa så mycket som möjligt till vår verksamhet, säger Karin.

– Efter hand konstaterade vi att det inte skulle kunna bli optimalt så vi bestämde oss för att hålla ögonen öppna för nya möjligheter. Vi behövde varsitt rum för att kunna boka egna tider och jobba friare, förklarar Emma.

Det var Karin som såg Stinsbostaden som renoverats och nu stod och väntade på hyresgäster. Ömsesidigt tycke uppstod mellan lokal och blivande hyresgäster, eller som Karin uttrycker det:

”Vi blev ganska snabbt kära i lokalen”

– Vi var här och provlyssnade så vi visste att vi inte skulle bli störda av tågen, säger Emma.

– Den är perfekt för oss och vi vet att vi inte kommer att växa ur den. Nu kan vi vara på plats samtidigt och därmed får vi också träffas oftare, sammanfattar Maria.

– Fortfarande handlar många av våra uppdrag om utredningar för alla åldrar och vi jobbar också mycket med skolpsykologi, men nu får vi också en annan möjlighet till gruppverksamhet. Där var vi lite begränsade tidigare. säger Emma.

Stinsbostaden - här hittar ni Underfundarna

Underfundarna har sina lokaler i Stinsbostaden, en K-märkt fastighet som renoverats varsamt.

Huset är K-märkt och renoveringen av fastigheten har skett varsamt. Iordningställandet av lokalen och anpassning till Underfundarnas verksamhet gick sedan ganska fort.

”Det var nästan bara att flytta in”

– Det var nästan bara att flytta in. Viss anpassning fick ske, en vägg togs bort och sedan målades väggarna om. Lokalen är anpassad efter tillgänglighet för alla så det byggdes en trapphiss, berättar Emma.

– Sedan har vi lyckats göra en adressändring också. Tidigare var adressen Bievägen 1 men då hamnade posten hos Kullbergska huset. Nu heter det Stinsbostaden och adressen är Bievägen 1A, avslutar Karin.

Published On: 2022-10-20

Dela gärna nyheten!