Truckcam expanderar på Mejerigatan

Thorleif Josefsson, vd Truckcam

Thorleif Josefsson, vd Truckcam

En av KIAB:s nyaste hyresgäster – Truckcam – är ett innovativt företaget med stora kunder spridda över hela jorden. Vi träffar Thorleif Josefsson som är vd och får bland annat veta att de har ett patent i skjortärmen.

Katrineholmsföretaget Truckcam utvecklar och levererar system för hjulinställning av tunga fordon. Besparing av bränsle, lägre däckslitage och ökad förarkomfort är tunga försäljningsargument.

Truckcam är ett av regionens mest innovativa företag. Genom sin patenterade digitalkamerateknik har företaget levererat system till ett 40-tal länder – hittills. På kundlistan finns bland annat världens näst största lastbilskoncern Volvo med kända varumärken som Renault och Mack.

Förra året tillverkades 2,1 miljoner tunga fordon globalt. Truckcam är idag välkänt men har målsättningen att ta fler marknadsandelar.

I Katrineholm arbetar, förutom företagsledning och försäljningsavdelning, ett team högutbildade och erfarna utvecklare. Idag levereras system till två typer av kunder – fabrik och verkstad. Till fabrikslösningar anpassas dessutom mjukvara och hårdvara individuellt.

–Vi är kunniga men behöver också ta hjälp. Vi samarbetar med en lång rad lokala mekaniska företag. Williamssons, Dibo, Häfla bruk, Duomek och Nerike kugg och mekan är några exempel, berättar Thorleif Josefsson, vd på Truckcam.

Truckcam styr Volvo Trucks rätt 1

I den egna fastigheten i Katrineholm sker utvecklingsarbete och testverksamhet. Men ytorna räcker inte till vilket har öppnat möjligheten för Katrineholms Industrihus – KIAB att tillhandahålla anpassade lokaler. Truckcam har sedan 1 oktober utökat och effektiviserat sin verksamhet. Numer har företaget samlat produktion och inköp under samma tak på Mejerigatan.

Ni stoltserar med ”tillverkad i Sverige”. Hur viktigt är det?
– Begreppet är bra. Vi uppfattas som noggranna och att vi har kunden i fokus. Det är viktigt. När problem uppstår löser vår kunniga support detta.

– Vi är duktiga på det vi gör och ringar på vattnet sprider sig. Det ger oss direktaffärer från stora kunder spridda över jordens alla kontinenter, avslutar Thorleif Josefsson.

Exempel på referensanläggning

Kund: MAN Europe
Typ: Hjulinställningssystem i fabrik


Fakta om Truckcam

  • Installationsår: 2014
  • 25 anställda i Katrineholm
  • Hyr sedan 1 oktober 2014 ytor av KIAB på Mejerigatan 12 i Katrineholm
  • Ingår i koncernen Alignment System.
  • Levererar system för hjulinställning av tunga fordon (fabriker och verkstäder)
  • Har återförsäljare i Afrika, Asien, Europa, Nordamerika, Oceanien, Sydamerika
  • Har sedan 2002 levererat fabriksinstallationer i Australien, Belgien, Brasilien, Frankrike, Indien, Italien, Kanada, Kina, Mexiko, Nederländerna, Polen, Ryssland, Spanien, Storbritannien, Sverige, Sydkorea, Tyskland, Turkiet, Ukraina, Uzbekistan och Österrike.

 

Truckcam styr Volvo Trucks rätt 3m

I artikelserien ”För både människor och maskiner” möter vi hyresgäster hos KIAB som berättar om sig själva och sina verksamheter.

Published On: 2015-01-15

Dela gärna nyheten!