Toppmodern självservicebutik för VVS och VA

Redan 2018 etablerade SGDS Gruppen med division Dahl en toppmodern självservicebutik, placerad nära kunderna och med en teknik som gör att de kan handla när som helst på dygnet. Utan bemanning. Nu finns det också en i Katrineholm.

Med drygt 80 butiker för VVS och VA i Sverige och stor vana att etablera nya butiker, vet etableringspersonalen hos grossisten Dahl exakt vad de är ute efter när de letar butikslägen. Allra viktigast är just själva läget. En butik måste vara lättillgänglig för kunderna, ha bra parkeringsmöjligheter och vara utformad på ett visst sätt för att passa deras produkter. På Videvägen 7B hittade de precis vad de sökte.

Butiken i Katrineholm är den fjärde i raden av etablerade självservicebutiker med 24/7-drift. Vad är då vitsen med allt det här?

Fredrik Carlsson är ansvarig för SGDS Gruppens VS-division Dahl.

Fredrik Carlsson är ansvarig för SGDS Gruppens VS-division Dahl.

– Våra kunder är rörmokare, de är proffs och vet vad de vill ha, berättar Fredrik Carlsson som är ansvarig för SGDS Gruppens VS-division Dahl. De är också morgonpigga och kan behöva produkter och material dygnet runt. När man jobbar med vatten kan det ju till exempel uppstå läckage mitt i natten som måste åtgärdas. Genom en app i mobilen kan de nu komma åt material i butiken när som helst dygnet runt.

Intresserade kunder anmäler sig till tjänsten som medför att de får access via en tagg eller via appen, det finns ingen personal på plats utan kunden söker själv fram det material den behöver och skannar av det innan den lämnar butiken. Precis som i en del matbutiker, men här är alla avtalskunder.

– Fördelen jämfört med matbutiken är ju att vi inte har samma problem med varor som har bäst-före-datum, menar Fredrik Carlsson. Våra varor har längre livstid. Vi har också lagt till en caféhörna i butiken så att det går att ta sig en kopp kaffe när man handlar. Samtidigt är vi noga med säkerheten och har därför kameraövervakning i butiken.

Nya disken för självscanning med Tony Hultqvist tv och Bengt Andersson.

Personal i närliggande butiker säkerställer att butiken är påfylld vilket sker via vårt centrallager. Går du in på www.dahl.se och söker fram butiken i Katrineholm finns ett telefonnummer till Örebro. Det beror på att butiken har ansvariga säljare i Örebro men det finns också säljpersonal i Nyköping och i Linköping som kan stötta butiken vid behov.

– Det här nya konceptet har fallit så väl ut att vi nu också utvecklar våra befintliga butiker på liknande sätt, så att kunderna ska kunna handla där även efter stängningsdags, berättar Fredrik Carlsson.

– Lokalen vi fann för butiken i Katrineholm hade allt det vi önskade och hela processen, från att vi hittade den till färdig butik, har gått väldigt smidigt. Vi är ju vana vid att bygga butiker och det är inte alltid en smärtfri process, men här har samarbetet varit väldigt bra. Från januari i år har det varit full fart i butiken.

– Varje butik följer Dahls-konceptet men har också en egen touch beroende på hur marknaden ser ut. Den ”fyrkantiga lådan” är oftast lättast att bygga i, men det ska naturligtvis också vara trevligt att vistas i lokalen. Kiab har skött själva ombyggnaden, butiksställen har monterats av ställagefirman och sedan har våra egna killar och tjejer byggt upp butiken med varor. Det har blivit en ljus och trevlig butik som vi är jättenöjda med.

Dahl ingår i SGDS Gruppen AB och består av två divisioner, Division Dahl vs och Division Dahl va.

Published On: 2023-05-11

Dela gärna nyheten!