Snabba skönhetsbehandlingar – ett vinnande koncept

CRW_6923_huvudbild_korr

Vad har Noomi Rapace, Lulu Carter och Hanna Graaf gemensamt? De låter det katrineholmsbaserade företaget Rapide for brows styla sina ögonbryn.

Susanne Lundqvist och Tilda Forsgren är mor och dotter. De är också stolta affärskompanjoner och ägare till succékedjan Rapide for brows, ett koncept med ”skönhetsbarer”, som erbjuder behandling av ansikte och ögonbryn utan föregående tidsbeställning. Konceptet med lättillgängliga drop in-barer för skönhetsbehandlingar är redan stort i andra delar av världen, som England, USA och Australien. Susanne och Tilda har sett till att det nu även är en en skandinavisk bekvämlighet.

– Rapide for brows gör skillnad för dagens människor, som vill kunna få en skönhetsbehandling i samband med att de gör andra ärenden, säger Susanne. Vi erbjuder snabba, effektiva och professionella behandlingar på centrala platser, till exempel på NK i centrala Stockholm.

Sedan starten i Stockholm 2013 har Rapide for brows även öppnat barer i Göteborg, Malmö och Oslo. Nu står Köpenhamn och Umeå på tur. Men Susanne nöjer sig inte med Skandinavien:

– Om fem år ska vi även finnas i övriga Europa. Susanne har lång erfarenhet av skönhetsbranschen. Hon är frisör i grunden och utöver Rapide for brows har hon tillsammans med Tilda startat flera framgångsrika skönhetssalonger i Katrineholm. 24-åriga Tilda är utbildad hudterapeut och har tidigare bland annat jobbat som utbildningsansvarig i Sverige för Loréal Paris. Susanne och Tilda har nyligen skruvat upp ambitionsnivån för Rapide for brows genom att anställa en vd, entreprenören Pierre Mohlin. Han har även gått in som delägare i företaget.

Susanne Lundqvist och Tilda Forsgren saknar alltså inte framgång. Deras största problem just nu är snarare bristen på tid. Susanne och Tilda behöver finnas på plats en del på de nya barerna för att med kreativt tänkande och smarta lösningar få allt att fungera enligt konceptet. Och Tilda är eftertraktad. I avtalet med NK i Stockholm står det att hon personligen ska finnas på plats varje vecka för att ge behandlingar och sprida kunskap.

Rapide for brows har sin administrativa bas i Katrineholm, i KIAB:s lokaler på Gamla karossen. Susanne Lundqvist lovordar Katrineholms Industrihus AB för utmärkt kundbemötande.

– Jag är verkligen imponerad över deras snabba hjälp med nya lokaler när vi
som bäst behövde det.

Published On: 2015-10-29

Dela gärna nyheten!