Nytt matkoncept i Stinsbostaden

Nu har den gamla Stinsbostaden fått nytt liv. 1 december öppnade Järnvägsgrillen där med ett brett utbud av god snabbmat, mysig restaurang att sitta i och Take Away. Och det blev en bra start för restaurangen med kunder som strömmade till hela dagen.

 

Det är Segvan Ahmed med familj som kommer att driva Järnvägsgrillen.

Tanken är att det ska kännas som att man är välkommen hem, förklarar Segvan Ahmed, som driver restaurangen.

Det är den tidigare KycklingKebaben från Kvarnen Galleria som nu har utökat sin meny och startat ett nytt koncept. Förutom kycklingkebab finns det vanlig kebab, hamburgare, falafel, sallader och barnmenyer. Målgruppen är framför allt tågresenärer som behöver få mat snabbt men alla Katrineholmsbor som är sugna på god snabbmat är förstås också välkomna.

Lyckad invigning

Stinsbostaden har varit stängd ett tag och ett nytt matkoncept är verkligen välkommet där. KIAB har byggt om lokalen från golv till tak och den 1 december var det invigning. Ägare är Segvan Ahmed och restaurangen drivs som ett familjeföretag.

– När vi hade restaurangen i Kvarnen låg vi lite i skymundan, vilket gjorde att folk inte hittade till oss, berättar Segvan. Nu har vi fått ett helt annat läge som passar jäktade tågresenärer eftersom vi finns nära perrongen. Vi tror också på de som bor på norr och de som jobbar i sta’n, så vi hoppas att det här blir attraktivt för dem.

Nu har KIAB byggt om den gamla Stinsbostaden invändigt för det nya matkonceptet.

Invändigt är det mörka kulörer och mysig belysning.

Det ska kännas som att man är välkommen hem

Restaurangen har ritats invändigt av en arkitekt och när det gäller inredning och maskiner har Segvan fått mycket hjälp.

– Företaget Wokk från Kumla har ansvarat för både projektering av kök och servering samt levererat maskiner och möbler. Jag har haft väldigt bra dialog med deras projektledare Tommy Wånggren genom hela projektet, berättar Segvan.

Järnvägsgrillen har 12 sittplatser och Take Away och ligger i samma hus som Pressbyrån där man kommer upp från perrongen. Utanför finns också flera parkeringsmöjligheter. Invändigt är det mörka kulörer och mysig belysning och på väggarna sitter en klocka och trevliga tavlor. KIAB och Segvan har haft tät kontakt under hela planeringen och bygget.

– Lokalen blev riktigt fin, säger Janne Wennergren från AB El & Säkerhet Södermanland, som har stått för elinstallationen.

Killarna från El & Säkerhet var bland de första kunderna på öppningsdagen.

– KIABs Magnus Österberg har verkligen lyssnat på våra önskemål, säger Segvan. Vi vill att man ska känna det som att man är välkommen hem. Det ska kännas mysigt. Så även om det handlar om snabbmat och många har bråttom, ska den som har gott om tid inte behöva känna att det är bråttom att komma därifrån.

Melvin och Nils gillar att kunna få mat snabbt.

Nils och Melvin gillar att kunna få mat snabbt.

För Melvin och Nils var öppningen efterlängtad.

– Det här har alltid varit min favorit, säger Nils om kycklingkebaben, och det är kul att det kommer lite nytt på menyn. Det är mysigt här och det är bra att man kan få mat snabbt, inte minst för dem som åker tåg.

 

 

Nytt matkoncept i Stinsbostaden - bild på fastigheten

Den gamla Stinsbostaden lever vidare.

Published On: 2023-12-04

Dela gärna nyheten!