Nytt hundliv på Mejerigatan!

Fyra företagare, som alla har hunden i fokus, har nyligen etablerat sig på Mejerigatan 11. Här finns nu bland annat hundfoder, kurser, massage och kloklippning tillgängligt för våra fyrbenta vänner. Ett av företagen som flyttat till Mejerigatan är TP:s Hundbutik, som ägs av paret Torbjörn Larsson och Pernilla Pieslinger. De har drivit sin verksamhet i snart tre år. Affärsidén är att göra färskfoder för hundar mer lättillgängligt för privatpersoner. De säljer även andra tillbehör till hund och katt.

2_dsc_0609
Från vänster: Linda, Pernilla och Angelica.

Vad är fördelarna med färskfoder jämfört med vanlig hundmat?
– Många hundar har allergier, bland annat orsakat av hård avel inom vissa raser. För allergiska hundar fungerar färskfoder ofta bättre än vanligt torrfoder. Färskfoder hjälper hunden att bygga muskler och lägga på hull om det behövs, säger Torbjörn. Torbjörn och Pernilla arrangerar även hundkurser. Träningshall och gräsplan finns precis utanför butiken, vilket är smidigt för deltagarna.

– Jag bestämde mig för att jag ville jobba med hundar när jag var i tjugoårsåldern, säger Pernilla. Jag var hundrädd innan, på grund av en incident med en rottweiler, men det gick över. Nu har vi tre hundar, två working kelpie och en amstaff.

4_dsc_0626TP:s Hundbutik samarbetar med Angelica Adolfsson, som är nyutexaminerad hundmassör.

– Jag gjorde min praktik hos TP:s Hundbutik, vilket gjorde att jag kunde bygga upp en bra kundkrets. Hos mig kan hundarna, utöver massage, få hjälp med rehabträning, ledkontroll och en allmän genomgång av kroppen, berättar Angelica.

– I träningshallen har jag ett löpband för hundar och olika balansbollar där man kan träna själv med sin hund. Angelica har även sysslat mycket med hästträning, en erfarenhet som hon tycker att hon har användning för i sitt arbete med hundar. Hon har tre egna jaktlabradorer.

3_dsc_0584I TP:s Hundbutiks lokaler huserar även Linda Ling. Hon klipper klor och klarar av även de mest besvärliga fall, då med hjälp av en assistent.

Hur ofta bör man klippa klorna på sin hund?
– Jag rekommenderar kloklippning en gång i månaden. Om man börjar tidigt får hunden bättre klokvalitet, säger Linda.

1_dsc_0525

Camilla Thörner är utbildad instruktör inom ett flertal lydnadsgrenar. Hon bor i Katrineholm med sambo, två barn och två hundar av rasen Staffordshire bullterrier. Hon har haft hund sedan hon var liten och har provat på allt möjligt inom hundsporten, bland annat är hon utbildad klickerinstruktör. En klicker är ett träningshjälpmedel som ger ifrån sig ett klickande ljud. Efter inlärning uppfattar hundarna klicket som belöning.

– Klickern är bra för att den är snabb och precis, berättar Camilla. Den ger alltid ifrån sig samma ljud som av hunden associeras till belöning. Camilla jobbar för tillfället dubbelt, men hoppas kunna leva enbart på hundföretaget i framtiden.

– Jag förverkligar min dröm nu, säger Camilla. Här på Mejerigatan har jag en träningshall som passar för träning och mindre tävlingar. Med en hall kan man hålla hög kvalitet på träningen året runt. Kyla och mörker kan annars innebära svårigheter för kinkiga raser, så med en träningshall går inlärningen lättare.

Camilla håller kurser i nosework, rallylydnad, klicker/trix, vardagslydnad och tävlingslydnad. I framtiden skulle hon gärna se ännu mer samarbete mellan hundföretagarna på Mejerigatan.
– Kanske kan vi tids nog öppna ett hunddagis, men till det krävs utbildning och lokalanpassning.

Tidbokning av träningshallen sker via webben, www.camillashunderi.se.
Dagtid: 175 kr
Kvällstid: 225 kr
Kök, toa, agilityhinder och teorilokal ingår.

Published On: 2016-11-04

Dela gärna nyheten!