Nya lokaler för Städarna i Katrineholm

Städarna i Katrineholm är nya hyresgäster hos KIAB. Från slutet av november finns de i lokaler på Videvägen 7 och Ebba Bauer Zetterblom är en nöjd VD som känner att företaget nu har ett hem där de kan fortsätta expandera.

Städarna i Katrineholm grundades 2016 och är i dag ett av Katrineholms största städbolag. De erbjuder tjänster inom allt från hemstäd och företagsstäd till fönsterputs och golvvård. Utvecklingen har gått fort och de växer hela tiden. Bara under 2018 har de startat upp i sju städer och finns i dag på 16 orter i första hand i mellansverige. I dag är Städarna Sveriges tredje största hemserviceföretag efter att ha växt med närmare 100 procent sedan 2017.

Ebba Bauer Zetterblom är VD och delägare för Städarna i Katrineholm som haft en tillväxt med 80 procent det senaste året.
– Vi växer enormt just nu och det är kul att vara med på den resan, säger Ebba. När jag var med och startade verksamheten här i Katrineholm för tre år sedan var vi det sjätte bolaget i koncernen. Det har hänt mycket på de här tre åren jag har varit med och vi har nu 37 anställda i Katrineholm. I hela koncernen är det runt 450 anställda.


Växte ur lokalen
Den här utvecklingen innebar att Städarna snabbt växte ur den förra lokalen som låg i källarplan i en fastighet på Västgötagatan.
– Vi var nio personer när vi flyttade in där för ett par år sedan efter att ha startat i en ännu mindre lokal, berättar Ebba.
– Då, för två år sedan kändes den lokalen jättestor, men allt eftersom vi expanderade blev den trång. Vi kanske skulle ha flyttat tidigare, men vi hade kontrakt på två år så vi blev kvar trots att vi växte snabbare än vi hade tänkt oss.
– Under våren ville vi göra slag i saken och vi satte en kravprofil på vad vi behövde lokalmässigt för att klara en ytterligare expansion, säger Ebba. Jag pratade med Carina Lloyd på Samhällsbyggnadsförvaltningen som visade runt och gav förslag. Vi tittade på totalt åtta lokaler, men det var lite svårt att bestämma sig. Vi visste vad vi ville ha nu, men vad behöver vi om två år?

Ledigt på Videvägen
I somras så kontaktade Magnus Österberg på KIAB Ebba och berättade att lokalen på Videvägen var ledig.
– En del av Service- och teknikförvaltningen var i lokalerna innan, säger Ebba. De var fortfarande på plats när vi var här och tittade första gången. Det är alltid svårt när man tittar in i lokaler där någon annan redan har sin verksamhet och för oss blev det många frågor. Behöver vi så här stor lagerhall? Behöver vi så stort lunchrum? Vi behövde egentligen fler kontorsrum, skulle det gå att lösa?
– Först var vi inställda på en annan lokal, men sedan tittade vi en gång till och då såg vi andra förutsättningar. Sedan har KIAB ställt iordning allt på ett jättebra sätt. Loftet som var lager blev en bra personalavdelning. Vi fick nya omklädningsrum med duschar och alla fick egna skåp. Tidigare var alla i samma rum så det här blev bättre för alla inblandade.

Klart i god tid
Det som från början kändes som en ganska lång process innan allt blev klart, gick ganska snabbt när alla väl bestämt sig. Då kunde man börja fokusera på att packa och planera logistiken kring flytten.
– Service- och teknikförvaltningen samlar sin verksamhet i lokaler på Västgötagatan. De var tvungna att lämna lokalerna på Videvägen 7 innan vi kunde flytta in och vi hade ett stoppdatum när vi skulle lämna våra tidigare lokaler. Nu blev allt klart i god tid för samtliga parter och vi kunde flytta in redan den 25 november, berättar Ebba.
Städarna i Katrineholm är nu redo att fira jul i de nya lokalerna.
– Det gick lätt och snabbt att byta plats. Flyttstäda kan vi ju, avslutar Ebba Bauer Zetterblom med ett leende.

Published On: 2018-12-07

Dela gärna nyheten!