”Nu eller aldrig!”

Företaget Malus har lång erfarenhet av produkter för det offentliga rummet. I två års tid har företaget sökt efter nya lokaler för att kunna ta verksamheten in i framtiden. Valet blev flexibla lokaler hos Katrineholms Industrihus (KIAB).


Nu satsar Malus i Katrineholm. Lennie Lagerström, vd i nya lokaler på Terminalgatan i Katrineholm.

Vi träffar den sympatiske Lennie Lagerström som är vd för Malus landskaps- och markutrustningar AB. Han står bokstavligen med ena foten i flyttkartongen när vi träffar honom på nya adressen Terminalgatan vid Katrineholms logistikcentrum i Katrineholm.

Malus drivs idag av Lennie Lagerström, vd och Renata Lagerström, produktionschef.

–Det är nu eller aldrig som det gäller! Vi behöver nya ytor för att kunna utveckla oss. Med de nya och större lokalerna kommer vi att få bättre plats för montering, kvalitetskontroll och lager. Men vi får också ytor för marknad, försäljning och bättre personalutrymmen. Dessutom har KIAB skapat ytor för oss att växa i, vilket känns bra, säger Lennie.

Det märks att paret Lagerström, Lennie och Renata, är nöjda över att deras innovativa produkter finns i ett 60-tal av Sveriges kommuner. De märks också att de är extra stolta när det handlar om produkter som ökar tillgängligheten.

–Vi har nära samarbete med våra beställare. Ofta är det kunniga landskapsarkitekter som har specifika önskemål. Tillsammans med våra industridesigners tar vi då fram produkter med hög tillgänglighet och som smälter in i det offentliga rummet, säger Lennie.

Sedan starten 1992 har basen för Malus varit Järfälla. Att Katrineholm blir ny ort handlar dels om gamla kontakter som talade väl om stan och dels om Katrineholms strategiska läge med närhet till Stockholmsregionen.

Den klassiska soffan Stockholm, här utanför Stockholms slott, är en av Malus mest kända produkter.

–Vi har idag ett stort antal kommuner som kunder vilket innebär att logistiken måste fungera för oss. Här i Katrineholm finns möjligheter till det, säger Lennie Lagerström.

Vilket är det roligaste uppdraget?
–Vi fick en utmanande fråga från Stockholms stad. Vår lösning blev bord med integrerade spelplaner för schack i. Beställaren är jättenöjd så nu kommer vi leverera fler bord till Kungsträdgården i Stockholm där de övriga står, avslutar Lennie Lagerström nöjt.

Fakta:

Namn: Malus landskaps- och markutrustningar AB
Grundat: 1992
Drivs av: Lennie Lagerström, vd och Renata Lagerström, produktionschef
Anställda: Tre stycken
Lokaler: Terminalgatan 7, Katrineholms logistikcentrum, Katrineholm
Målgrupp: I huvudsak Sveriges kommuner men också privata aktörer
Inriktning: Produkter för det offentliga rummet

Published On: 2018-07-16

Dela gärna nyheten!