Inspirerande kontorsmiljö för kreativitet och tillväxt

Jobbexkoncernen som bedriver bland annat LSS-boenden och tredjepartslager är just nu i en spännande tillväxtresa där det sistnämnda, Jobbex Service främst står för den senaste tidens utveckling. Flera spännande entreprenörer och e-handelsföretag har valt att förlägga hela sin lager- och logistikhantering hos Jobbex i Katrineholm. Under de närmaste två åren räknar de med att behöva utöka kontoret med fler administrativa stödfunktioner.

Jobbex har sina nya fräscha kontorslokaler på Gjuterigatan 2.

Med en kraftigt ökad tillväxt av nya kunder under det senaste året, behövde företaget en bättre anpassad plats för att kunna fortsätta att växa. I december gick därför flyttlasset från det gamla kontoret till större, helt nyrenoverade lokaler på Gjuterigatan 2, med KIAB som hyresvärd. Här finns nu fler kontorsrum, en större konferenslokal, matplatser, kök och toaletter. De har själva kunnat påverka mycket när det gäller både färger och utformningen av lokalerna.

Bilden visar hur färgskalan går i jordnära toner med små variationer mellan de olika rummen hos Jobbex.

Färgskalan går i jordnära toner med små variationer mellan de olika rummen.

Inredning och färgsättning som inspirerar

– Vi tog hjälp av Cecilia på Elerts Färghandel för att ta fram en färgsättning som speglade känslan vi ville uppnå, berättar Jimmy Eriksson som äger företaget tillsammans med sin fru Agnetha. Målet var att skapa en arbetsmiljö som inger en lugn känsla men som också lockar till kreativitet. Färgskalan går i jordnära toner med små variationer mellan de olika rummen. KIAB har varit väldigt hjälpsamma och lösningsfokuserade genom hela processen och vi har fått många positiva omdömen från besökare. ”Vilket härligt kontor, här vill jag jobba!”, är bara en av kommentarerna.

Med den nya lokalen står Jobbex nu redo för att den administrativa organisationen också ska kunna växa i takt med att koncernens företag expanderar. Inom de närmsta åren är bedömningen att framför allt Jobbex Service kommer att behöva funktioner inom kvalitet, ekonomi, spedition och frakt.

Plats att fortsätta växa

KIAB var även lyhörda och snabbfotade när lagret började bli fullt 2021 vilket resulterade i en ny, 12 meter hög utbyggnad på ca 1,000 kvm. Ombyggnationen gav företaget en utökad kapacitet på ytterligare 1,700 pallplatser. Det gör att företaget nu har både ett lager och en plats för den administrativa organisationen att fortsätta växa i.

Paketeringen viktig för kundupplevelsen

– Ambitionen är att vara ett medelstort lager där vi kan skräddarsy våra tjänster utifrån våra kunders specifika önskemål, förklarar Jimmy Eriksson. För många e-handlare är omsorgen av paketeringen av produkterna en väldigt viktig del av den totala kundupplevelsen. Att Jobbex kan erbjuda dessa anpassade lösningar skiljer dem från de stora robotlagren. Det är också otroligt stimulerande att få vara med på våra kunders framgångsresor som ofta drivs av orädda och engagerade entreprenörer med spännande produkter.

Jimmy Eriksson t v och Charley Tegebjer på Jobbex trivs i nya kontorsmiljön.

Jimmy Eriksson t v och Charley Tegebjer trivs i nya kontorsmiljön.

Stor variation av kunder och produkter

I kundportföljen finns exempelvis Rapide, pionjärerna som förändrade marknaden för ögonbryn, Plume som säljer produkter för nyförlösta kvinnor, sportfiskemärket Zalt som för tillfället innehar det svenska gäddrekordet och Skogen Baby som tillverkar och säljer klimatsmarta nappar.

Published On: 2024-01-29

Dela gärna nyheten!