Företagshotellet Dovhjorten samlar små företag

Strands gamla konfektionsfabrik på Gjuterigatan har genomgått en grundlig renovering och förvandlats till företagshotellet Dovhjorten. Här skapas en samvaro mellan ensamföretagare och konsulter som har positiva synergieffekter såväl socialt som arbetsmässigt.

Den gamla industrifastigheten i korsningen Fredsgatan/Gjuterigatan var en gång platsen för herrkonfektion, men nu är det många år sedan produktionen av kostymer, blazers och byxor försvann. Huset har sedan dess härbergerat lite olika verksamheter och det nya företagshotellet finns i de lokaler som tidigare inrymde VVS-muséum.

Dovhjorten ligger centralt. Här finns kök och andra gemensamma utrymmen som konferenslokal och personalrum som är inredda och utrustade och där såväl städning som fiberanslutning ingår i hyran. De företag som flyttat in är tjänsteföretag varav flera är enmansföretag. För dem finns det många fördelar med att hyra in sig i ett kontorshotell. Dels behöver de inte tänka på lokaladministration utan kan fokusera på verksamheten, men de erbjuds också en social samvaro tillsammans med andra företagare. Något som många uppskattar mycket vilket märks när de själva berättar om sin verksamhet och inflyttningen i de nya lokalerna.

Försäkringsakademin JW AB, Dragica Blomgren
– Vi är försäkringsrådgivare och jobbar med samtliga försäkringsbolag. Vi riktar oss bara emot företag och framför allt entreprenadbolag och fastighetsägare.
– Vi har fått fantastiskt fina lokaler. Här trivs jag och jag tror att alla de andra gör det också. Det är ljust, funktionellt och praktiskt. KIAB har gjort ett bra jobb, tycker jag.

KA Translation, Katarina Aronsson
– Jag arbetar med översättning och det är bara jag i firman. I början satt jag hemma och jobbade, men det är inte hållbart i längden, man behöver komma hemifrån. Som ensamföretagare behöver man också få input från andra människor. Jag jobbar med kunder från hela världen men jag träffar dem ju aldrig.
– Därför är det roligt att sitta tillsammans med de andra här. Många är duktiga på mycket och vi har det trevligt tillsammans. De flesta av oss satt ju tidigare tillsammans i gamla Mejeriet så vi är ett sammansvetsat gäng. Det känns som ett litet lyft för oss alla att få komma hit och vi har börjat att tillsammans planera vår inflyttningsfest.

Manualex AB, Lars Grahn
– Jag är teknisk konsult och jobbar med teknisk information. Jag producerar manualer som innehåller illustrationer, CAD-arbeten, texter och bilder. Just nu för fordonsbranschen avseende mekanik och elektronik. Jag jobbar själv i mitt företag och har varit egenföretagare sedan 2011.
– Jag tycker att lokalerna är jättefina. Jag utgår i vanliga fall från hemmet när jag åker till mina kunder och som konsult är jag därför bara här delvis. Men jag tycker det är bra att ha en lokal, det känns bättre än att sitta hemma och vi är ett trevligt gäng här. Det är en bra blandning som möts på fikastunder och vid luncher. Det finns säkerligen synergieffekter i att jobba tillsammans så här. Man kan till exempel ställa branschrelaterade frågor till de andra.

Sobra Ekonomi, Gunilla Eriksson
– Sobra är en redovisningsbyrå med auktoriserade redovisningskonsulter som mest jobbar i Katrineholm men också har kunder närområdet, i Linköping och i Stockholm.
– Jag tycker att de nyrenoverade lokalerna här i Dovhjorten är jättefina, KIAB har gjort ett bra jobb. Heltäckningsmattorna gör att det är tyst och lugnt. Det är många småföretagare här och vi blir som jobbarkompisar med gemensam fika och lunch. Jobbar man själv riskerar man annars att bli lite isolerad. På det här sättet blir det lite erfarenhetsutbyte och i och med att vi kommer från olika branscher blir det inte bara jobbsnack på fikarasterna.

ZETAB i Katrineholm AB, Pernilla Pettersson
– Jag utför ekonomitjänster åt andra företag som redovisningskonsult, och jag trivs jättebra här. Jag tycker att KIAB har gjort ett bra jobb. Lokalerna är ändamålsenliga och man har lagt ner mycket energi för att de ska fungera. Det är ljust och fräscht, arbetsmiljön är trevlig och det är kul att jobba här.

Projektengagemang Projektledning i Sverige AB, Marie Westerholm, regionchef
– Vi sysslar med projektledning, byggledning, byggbesiktningar, är kvalitetsansvariga och vi finns över hela Sverige med 1100 anställda totalt. Kontoret i Katrineholm är dock nytt för oss. Att vi öppnar här hänger samman med att tre av de anställda på vårt Norrköpingskontor kommer från Katrineholm. Eftersom vi har många kunder i Katrineholm med omnejd fick de på det här sättet möjlighet att jobba på hemmaplan. Katrineholmskontoret tillhör vår Region Mitt tillsammans med Norrköping, Linköping och Örebro.
– Personalen har precis flyttat in i de nya lokalerna som är mycket bra och de trivs med att jobba där.

Solör Bioenergi Öst AB, Jan Lindkvist
– Vi arbetar, som namnet antyder, med bioenergi och finns från Tomelilla i söder till Vilhelmina i norr. Det handlar om allt från pellets till fjärrvärme. Vi är bland de tio största i Sverige på fjärrvärme. Mitt område är Flen, Gnesta, Vingåker, Vadstena och Vårgårda. Vårt närmaste kontor ligger egentligen i Vadstena men i och med att jag bor i Katrineholm fick jag möjlighet att ha ett kontor på hemmaplan.
– Jag tycker att lokalerna är jättefina och jag är där ett par dagar i veckan. Det är kul att ha lite folk omkring sig. De flesta av oss känner varandra sedan tidigare från Graden och när vi blev uppsagda därifrån blev det här en bra lösning.
– Det gick väldigt smidigt att flytta in. Allt var klart och det var imponerande av KIAB att kunna iordningställa på så kort varsel. Bara två veckor innan såg det inte så fint ut. Men när vi kom så var till och med kaffebryggaren på plats så det var bara att köra igång.

JBCON AB, Joakim Bäckélius
– Vi är ett konsultföretag i byggbranschen som startade 2011 och vår huvudsakliga verksamhet går ut på entreprenadbesiktningar, kontrollansvarig enl. Plan o Bygglagen samt bygg- och projektledning.
– Vi är jättenöjda med våra nya lokaler och är tacksamma att KIAB kunde lösa vår situation så snabbt efter uppsägningen från våra tidigare lokaler. Det har varit otroligt snävt med byggtid för att ställa i ordning de nya lokalerna men KIAB har löst det med beröm godkänt. Samtidigt var det trevligt att i princip alla som blev uppsagda från Gradens lokaler kunde följas åt till samma ställe.

Published On: 2018-11-20

Dela gärna nyheten!