ENIUM – Elektriker med passion för miljö

_dsc2802_korr

Enium AB är ett företag som erbjuder lösningar för alla typer av elinstallationer. Företaget drivs av Ove Fagerberg och Fredrik Brännkärr. De har nyligen flyttat in i nya lokaler på Mejerigatan 12 och vi fick en liten pratstund med Fredrik.

Vad föranledde flytten?
– Vi fanns tidigare i Verktyg & Mekaniks lokaler på Marieborgsgatan, men vi hade vuxit ur dem och behövde mer utrymme, berättar Fredrik Brännkärr.

Hur trivs ni nu?
– Vi trivs mycket bra och har fått ”hemkänsla” för de nya lokalerna. Det blir mer ordning och reda med allt på samma ställe. På Mejerigatan har vi bättre lösningar med kontor och gemensamma utrymmen än i förra lokalen. Vi hyr nu även ut en del till företaget Rörteknik.

_dsc2821

Enium bildades våren 2013 av Ove Fagerberg tillsammans med företaget Verktyg & Mekanik. För en tid sedan köptes Verktyg & Mekanik ut och Enium ägs numera av Ove Fagerberg och Fredrik Brännkärr. Deras kunder är bland annat kontors-, industri-, produktions och butikslokaler, fastighetsägare, lantbruk och privatpersoner. De har i skrivande stund tio anställda. Verksamhetens fokus ligger på kvalitet och miljö.

Ni har ett mycket aktivt miljötänk. Hur tar det sig i uttryck?
– Vi försöker alltid hjälpa kunderna att hitta miljöeffektiva lösningar som passar för kundernas behov och önskemål. Vi väljer miljövänliga produkter som underlättar återvinning, säger Fredrik.

Tycker ni att elbranschen generellt tar tillräckligt ansvar för miljön eller finns det mer arbete att göra?
– Elbranschen ligger ganska långt fram i frågan. Men det finns alltid massor kvar att göra. Det finns enormt mycket gamla belysningar kvar att åtgärda, till exempel. Vi jobbar extremt fokuserat med att trycka på den frågan hos våra kunder och har kommit väldigt långt hos de fastighetsägare vi arbetar med här i Katrineholm med omnejd.

Hur ser framtiden ut för Enium?
– Det ser ljust ut! Vi har hittat en lagom storlek på företaget och är ett toppengäng idag: fantastiskt drivna medarbetare med en enorm yrkesstolthet, avslutar Fredrik Brännkärr.

http://enium.se/

Published On: 2016-12-05

Dela gärna nyheten!