El gör människor trygga

Elteknikföretaget Teknikservice växer och passar på att utveckla verksamheten. Vi knackar på och frågar varför.

Robert Thuresson, Teknikservice

Robert Thuresson, vd för Teknikservice är engagerad i branschens utbildningsfrågor där validering och rekrytering av kvinnor står högt på agendan.

– Vi växer för att vi är duktiga. Vi passar på att frigöra utrymme för våra serviceteam vilket gör att vi nu samlar alla administrativa tjänster på en adress. Vi organiserar oss för att möta framtiden med målet – ökad försäljning, säger Robert Thuresson, vd för Teknikservice.

Robert Thuresson möter upp i entrén till de nyrenoverade lokalerna på Gjuterigatan i Katrineholm. Han berättar att det råder en bra anda på företaget; alla hjälper varandra och ser möjligheter – och vi samarbetar vilket ger arbetsglädje.

Varför valde ni KIAB?
– Vi valde KIAB som hyresvärd av flera skäl. Vi vet hur seriösa de är i kundrelationer och så erbjöd de en strukturerad byggprocess. Allt för att nya kontoret skulle få rätt utformning och bli klart i tid.
– Vi fick också möjlighet att besöka andra hyresgäster till KIAB och se nyrenoverade lokaler med egna ögon. Det passade oss perfekt, säger Robert.

Het elbransch

Elteknikbranschen står inför en spännande framtid. En explosion väntas kring utbyggnaden av laddstolpar för elfordon och infrastruktur kring detta. Efterfrågan på energieffektiva lösningar som solceller är också något hela branschen arbetar med.

Just nu jobbar Teknikservice med att paketera sina egna tjänster för styrning av smart elteknik. Tekniken finns redan men nyttan för kunden måste blir tydligare för att försäljningen ska ta fart.

Vad gillar du mest med arbetet att leda Teknikservice?
– Att göra människor trygga. Vi är ett elteknikföretag vilket innebär att våra tjänster och lösningar skapar trygga miljöer, det ger en bra känsla, svarar Robert Thuresson.

Utmaningen med att driva verksamhet på många adresser är att nå ut med kommunikation till alla i företaget. Teknikservice har driftsatt ett digital informationssystem som hanterar detta.

– Kommunikation mellan våra team är mycket viktigt för oss, avslutar Robert Thuresson.


FAKTA

  • Teknikservice i Katrineholm–Vingåker Aktiebolag (grundat år 2000)
  • Certifierad anläggningsfirma (brandlarm och inbrottslarm)
  • Certifierad enligt ISO-standard (kvalitet och miljö)
  • Ett 50-tal anställda varav åtta administrativa tjänster och en inhyrd konsult för HR-frågor.
  • Varje anställd har en timme att nyttja på friskvård per vecka
  • Kunder: fastighetsbolag, byggbolag och privatpersoner
  • Huvudkontor i Katrineholm
  • Servicekontor i Katrineholm, Nyköping och Vingåker
  • Låsbutik i Katrineholm (Assa-partner)

Teknikservice administrativa funktion, delar av personalen på bild, från vänster: Christoffer Öqvist (inköp), Robert Thuresson (vd), Erik Lilja (kalkyl) och Timo Andersson (platschef och försäljning).

I KIABs lokaler på Gjuterigatan 2 i Katrineholm samlar Teknikservice hela sin administrativa funktion. Delar av personalen på bild, från vänster: Christoffer Öqvist (inköp), Robert Thuresson (vd), Erik Lilja (kalkyl) och Timo Andersson (platschef och försäljning).


 

Published On: 2018-03-26

Dela gärna nyheten!