Bamse och Kung Carl Gustaf på kundlistan


Tommy Lundström och Johan Lundström driver Värmbols legolackering.

Värmbols legolackering är ett av de mest trogna företaget hos Katrineholms Industrihus (KIAB). Värmbols legolack som det kallas i folkmun startade 1986 och har sedan dess bedrivit verksamhet på natursköna Värmbols industriområde.

I över 30 år har grundaren Tommy Lundström av Värmbols legolackering lackerat metall- och träprodukter. Då är det kanske ingen överraskning att en och annan ovanlig kund knackar på dörren. På kundlistan finner man Världens starkaste björn Bamse, Kung Carl XVI Gustaf och komikern Robert Gustafsson.


Tommy Lundström som är grundare av Värmbols legolackering berättar att KIAB har förbättrat utsikten i utställningsrummet. I bakgrunden skymtar mötes- och festlokalen Smedjan som ligger på en ö i Duveholmssjön.

Tommy har tillsammans med sonen Johan Lundström utvecklat verksamheten och levererar idag lackerade produkter till hela mellansverige. Värmbols legolackering arbetar efter ledorden – service, kvalitet och snabbhet. Och när man frågar duon om kvalitet och snabbhet går ihop understryker båda stolt att hos Värmbols legolack är det verkligen så – End of discussion.


Tillsammans med katrineholmsföretaget SA Screen producerade Värmbols legolackering unika dunderhonungsburkar när Kolmården djurpark firar 50-årsjubileum. Året var 2015 och burkarna delades ut till VIP-gäster i samband med att djurparken öppna nyheten, Bamses Värld.

Vem är den typiske kunden?
– Fastighetsägare när det gäller träprodukter, exempelvis köksluckor och dörrar. Heimstaden och Katrineholms Fastighets AB är några av våra etablerade kunder, säger Tommy Lundström som är vd.
– När det gäller metallackering så kommer ofta beställningar från verkstadsindustrin. Där samarbetar vi med Svea Agri och Laserkraft som levererar till Husqvarna för att nämna några.
– Även privatpersoner är kunder. Lackering av köksdetaljer och innerdörrar är vanliga produkter, flikar Johan Lundström in.

Hur går dagens lackfärger och miljö ihop?
– Det är inte helt lätt. Vi håller i vissa fall på med slitstarka lackfärger men även då är det viktigt att tänka på hur verksamheten påverkar miljön. Produktionen är kvalitetscertifierad sedan 1999, säger Tommy Lundström.

Ni har varit trogna KIAB i 30 år. Hur kommer det sig?
– Vi är väldigt nöjda med KIAB. De får 8 av 10 poäng som hyresvärd, säger Johan Lundström.
– KIAB har korta beslutsvägar och det uppskattar jag, säger Tommy Lundström.

Tommy Lundström passar på att berätta en anekdot. Det visar sig att lokalerna är speciella och Tommy ber oss titta upp emot takbjälkarna. Han berätta att det är samma träkonstruktion som finns i entréhallen på Stockholms centralstation. Och visst stämmer det vid närmare titt. De grönmålade bjälkarna av trä är ovanligt stabila och vackra och ger i sin tur charm till industrilokalen.

Vad är er största utmaning i framtiden?
– Jag är 68 år och det är en utmaning, säger Tommy och tittar skrattande på Johan.
– Att tacka nej till uppdrag! Ibland har vi inte rätt kompetens och då ska vi säga nej, säger Johan och Tommy håller med.

Fakta

Värmbols legolackering AB
Grundat 1986
Lackerar metallprodukter med våtlack och pulverlack
Lackerar träprodukter
Levererar till svenska marknaden
Kvalitetscertifierad verksamhet sedan 1999 (ISO 9001-2008)

Published On: 2017-12-29

Dela gärna nyheten!