Stäng meny

Vi är siffernördar!

12 november 2012

Dagarna innan 15 juni är alltid värst. Pernilla Pettersson som är godkänd revisor på Rådek. Hon berättar att de jobbar i en bransch med hög arbetsbelastning kring kunders bokslut. Puckelsyndrom kallar hon det.

Rådek är ett företag som arbetar med revision, redovisning och beskattningsfrågor. Företaget ingår i nätverket Baker Tilly som är till för fristående revisionsbyråer. Ett sätt att konkurrera med de internationella jättarna som Ernst & Young och Grant Thornton.

Pernilla är godkänd revisor och gillar sitt jobb och sina arbetskamrater.

På er webbplats läser man ”Vi älskar bokföring!”. Vad betyder det?
–Att vi är siffernördar som gillar när det stämmer, skrattar Pernilla.

Ni är också ”Sveriges gladaste och roligaste revisionsbyrå”. Hur har ni kul på jobbet?
–När en jobbintensiv period är över firar vi ofta med ”After Tax”. Då äter vi och dricker gott. Och så har vi kul förstås.

Bokföring eller att föra bok innebär att beskriva en verksamhet i ekonomiska termer. För att anpassa Sverige till EU är det numera inget krav att ha en revisor. Har du en mindre rörelse är det valfritt. Enligt Rådek säger de flesta av kunderna att de kommer att anlita dem även i framtiden. Ett annat argument är enligt Pernilla Petterson att bankerna, exempelvis vid en investering, värdesätter att en revisor har granskat ekonomin.

Ni har ert kontor i ett av Katrineholms äldsta fastigheter. Hur trivs ni i gamla Prestohuset?
–Jättebra. Vi fick tycka till om layouten på lokalen så interiören blev fin. Läget är också centralt för våra kunder och anställda.

Hur fungerar samarbetet med hyresvärden KIAB? Sätt ett betyg från 1 till 10.
–Det får bli en åtta. Ventilationen behöver finjusteras för att nosa på tian, avslutar Pernilla.

Kategorier: Reportage