Vi söker VD till Katrineholms Fastighets AB och Katrineholms Industrihus AB

Är du en trygg och tydlig ledare med ett samhällsintresse som drivs av att utveckla fastighetsbolaget såväl som medarbetare? Nu söker vi en ny VD till KFAB och KIAB.

Arbetsuppgifter

Vi erbjuder ett fantastiskt spännande uppdrag med fokus på utveckling. Du är en naturligt trygg och engagerad ledare som trivs med ett närvarande ledarskap och ett övergripande ansvar. På företaget finns en väl fungerande ledningsgrupp, stödfunktioner samt många kompetenta medarbetare i olika roller och ansvarsområden.

Tillsammans med styrelsen utarbetar du mål och strategier och du ansvarar för affärs- och verksamhetsplaner samt säkerställer att strategier genomförs. Du är föredragande i styrelsen samt ansvarig för att styrelsens beslut verkställs.

Du kommer få förmånen att leda, planera och samordna det strategiska och taktiska men också delar av det operativa arbetet inom företaget där du har stort stöd av företagets ledningsgrupp. I ditt ansvar ingår givetvis även att på bästa sätt driva och utveckla ledningsgruppen och dess arbete.

Du är bolagets ansikte utåt vad avser den löpande verksamheten. I uppdraget ingår också att stärka bolagens varumärken och vara en ambassadör och vidareutveckla de starka värden som våra bolag representerar.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har

  • Ett närvarande och kommunikativt ledarskap tillsammans med förmågan att upprätta goda relationer med kollegor, kunder och samarbetspartners.
  • Dokumenterad erfarenhet av ledande befattning med förmåga och intresse att utveckla människor och styra mot uppsatta mål.
  • Erfarenhet av ledningsgruppsarbete, budgetansvar och rapportering till styrelse.
  • Samhällsintresse med förståelse för politiska processer och intressenter i samhället som påverkar branschen och dess förutsättningar.
  • God kännedom om Sveriges allmännytta och fastighets- och byggbransch är meriterande.
  • Som person är du trygg och tydlig. Du är kommunikativ i tal och skrift. Ditt ledarskap präglas av att du leder, motiverar och förser andra med befogenheter som krävs för att effektivt nå gemensamma mål. Du skapar förtroende, tillit och trygghet både i styrelsen, hos dina medarbetare och samarbetspartners.
  • Om KFAB/KIAB

KFAB är Katrineholms största hyresvärd. Vår affärsidé är att erbjuda attraktiva livs- och boendemiljöer i Katrineholm. Vi tillhandahåller också verksamhetslokaler för kommunen och föreningslivet. KFAB är sedan 1955 ett allmännyttigt bostadsföretag, helägt av Katrineholms kommun med KIAB som dotterbolag. På KFAB arbetar drygt 40 medarbetare.

Hos KIAB finns lokaler för såväl stora industrier som små företag, lagerlokaler för olika behov och moderna kontorsytor. På KIAB arbetar fyra medarbetare med uppdraget att bland annat förvärva fastigheter, utöva ett aktivt ägande inriktat på utveckling och förädling samt att bebygga och förvalta.

Välkommen med din intresseanmälan senast den 24 mars.

Ansök här >>

Published On: 2024-03-04

Dela gärna nyheten!