Stäng meny

moonkids barnkläder ökar på nätet

22 oktober 2012

Någonstans i England, Tyskland eller Ryssland öppnas just nu ett paket med barnkläder. I avsändarrutan står det moonkids.

Sarah Pehrsdotter är tillsammans med Mia Orling ägare av Katrineholmsbaserade företaget moonkids AB.

– Vi startade med att sälja barnkläder på webben 1996, berättar Sarah. Då i liten skala. Nu har vi vuxit och finns med återförsäljare i länder som Ryssland, Kanada, England, Tyskland och Frankrike.

Genom sociala medier som till exempel Facebook, blogg och webbplatsen når man långt utanför Katrineholms gränser med sitt varumärke.

– Vi ser till att uppdatera vår blogg ofta med nya bilder. Det är också viktigt att göra det enkelt för kunderna att handla på nätet. Vi har till exempel en pay pal-funktion för enkel och trygg betalning.

Har ni uppnått er dröm nu med moonkids?
– Jag har alltid varit entreprenör. Ända sedan jag var liten. Jag ordnade tivoli för grannbarnen och gjorde smörknivar och sålde, berättar Sarah. Företaget moonkids är en av flera drömmar man kan säga att jag förverkligat. Men jag är entreprenör så det kommer säkert fler drömmar att genomföra.

2010 hade företaget vuxit ordentligt. Då behövdes större och bättre lokaler för verksamheten.
– Vi letade lager, kontor och Outlet under samma tak. KIAB kunde erbjuda lokaler i gamla Karossen på Oppundavägen. Exakt de vi sökte. Så vi flyttade dit, säger Sarah.

Saknar ni något?
Större lastbrygga och en bättre entré för våra kunder står på önskelistan, svarar Sarah.

Vad är viktigast hos en hyresvärd?
– Det ska vara enkelt att vara hyresgäst. En bra kontaktperson och bra kundkontakt.
På samma sätt som vi jobbar i moonkids.

Kategorier: Reportage