Stäng meny

Järnvägsentreprenören Balfour Beatty Rail AB är ny hyresgäst hos KIAB

15 oktober 2010

Balfour Beatty Rail AB etablerades i Sverige år 2000 och idag har företaget drygt 400 medarbetare och en årlig omsättning på cirka en miljard kronor. 
Företaget rankas som Sveriges tionde största byggföretag.

Verksamheten består av projektering, ny- och ombyggnation samt underhåll av järnvägsanläggningar och företaget levererar allt från enskilda komponenter till kompletta totalentreprenader. Balfour Beatty Rails kompetensområden spänner över järnvägens samtliga teknikgrenar; bana, elektrifiering och kraftförsörjning samt signal- och telekommunikation.

Balfour Beatty Rail expanderar i Sverige. Det svenska huvudkontoret ligger i Västerås och sedan tidigare finns man också på orter som Arboga, Borlänge, Gävle, Göteborg, Trollhättan, Ystad, Ängelholm och Örebro. Nu etablerar man sig förutom i Stockholm också i Katrineholm där lokaler hyrs på Solkullen på Bondegatan.
– Vi valde att öppna ett kontor i Katrineholm då vi ser att vi har ett antal medarbetare som bor i upptagningsområdet, säger företagets VD Magnus Jonasson.
De nya etableringarna lokalt ger en bredare bas för nyanställningar.
– Vi månar om vår duktiga personal och vår ambition är att rekrytera flera nya medarbetare, säger Magnus Jonasson.
– Ett annat skäl till etableringen lokalt är att vi strävar efter en utökad kundsamverkan, det vill säga en närhet till våra kunder, avslutar Magnus.
Kunderna finns bland svenska banförvaltare inom områdena fjärrtrafik, pendeltrafik och industrier. Målsättningen är att bedriva verksamheten på ett säkert och miljövänligt sätt med hög kvalitet och god kundtillfredsställelse.

Kortfakta: 
Svenska Balfour Beatty Rail, ingår i den internationella järnvägsgruppen Balfour Beatty Rail med huvudkontor i England och har ca 6 100 anställda. De är en del av bygg- och anläggningskoncernen Balfour Beatty som har 52 000 medarbetare och en omsättning på 117 miljarder kronor (2009). Koncernen rankades som Storbritanniens största byggföretag.

Kategorier: Reportage