Stäng meny

Wok a la minute

8 februari 2011

Delägarna Sandy Vu och Christopher Tran har sedan hösten 2010 drivit restaurangen Hot n Mix i före detta stinsbostaden vid centralstation i Katrineholm, granne med Kullbergska huset och järnvägsparken. Restaurangen erbjuder lunch och take-away. I första hand det asiatiska köket men även hamburgare, korv och kebab finns på menyn. Man har plats för femtontal sittande gäster i nuläget och till sommaren finns nya uteplatser på önskelistan.

När Sandy och Christopher börjar berätta om sin passion för asiatisk känner man aptiten tillta.

Vilken rätt är specialaren?
– Hot n Mix, svarar båda två.
– Stekta äggnudlar och wokade grönsaker toppade med en mix av biff, kyckling och fläsk, förklarar Sandy.
– Våra kunder kommer från hela landet kan man säga. 20 meter från vår entré stannar X2000-tågen med alla tänkbara resenärer, berättar Christopher.
– Ofta är första frågan, hur lång tid tar det? säger han och ler.
– Det går faktiskt väldigt fort att woka mat och kunden får varm mat direkt över disken, lägger Sandy till.

Hur kommer det sig att ni satsar på en egen restaurang?
– Vi har känt varandra länge och har arbetet tillsammans också. Under åren har vi pratat om att göra något annat och när tillfället dök upp slog vi till, direkt!
– Matlagning tycker vi är kul och vill gärna se om vi klarar av att driva ett eget matställe, fortsätter han.
– Går det bra kan vi tänka oss att fortsätta med en restaurang till, säger Sandy.
Slumpen avgjorde
Man kan säga att slumpen gjorde att den asiatiska restaurangen blev verklighet. På internet hittade Christopher en annons där restaurangrörelse var till salu i centrala Katrineholm. Och på den vägen är det. När affären var klar påbörjades renovering av lokalen och tillsammans med hyresvärden Katrineholms Industrihus AB (KIAB) förändrades verksamheten från traditionellt gatukök till wokrestaurang. Fokus har legat på förbättring av diskutrustning och ventilationsarbeten.
– Vi ser positivt på denna satsning som kan erbjuda katrineholmarna ny och spännande asiatisk mat som komplement till det övriga restaurangutbudet, säger Björn Johansson marknadschef på KIAB.

Och till sist. Vad serverar du familjen en trevlig lördagkväll?
– Gärna anka eller tigerräkor, det gillar jag, svarar Christopher.
– Riktigt het mat, det finns ingen gräns för mig, avslutar Sandy.

Det är kanske inte så konstigt att Katrineholm har fått en nyetablering med namnet – Hot n Mix?

Kategorier: Reportage